~ Egy technikaguru csajszi és egy igazi hős elbűvölő és kalandos románca ~

  YoutubeFacebook | Tumblr | Indavideo | Belépés | Frissek

Oliver Queen öt pokoli év után végre hazatérhetett szerettei közé. Mindenki halottnak hitte, de ő mégis túlélővé vált. Egyetlen cél éltette, a bosszú. Rideg, kegyetlen és könyörületlen személlyé vált. Nappal, továbbra is Oliver Queen-ként tengette mindennapjait, éjszaka azonban valami mássá kellett válnia, valaki mássá. Egy csuklyás igazságosztó szerepébe bújt, aki nem ismert kegyelmet. Egyedül volt, aki képessé vált szemrebbenés nélkül ölni. Hamarosan azonban történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta az életét. Többé már nem egyedül kellett küzdenie. Két olyan nagyszerű barátra tett szert, akiket nem érdekelt ki is ő valójában, végig kitartottak mellette, akik képesek voltak elindítani Olivert azon az úton, hogy egy jobb emberré, egy igazi hőssé válhasson. Ez a két személy, pedig John Diggle és Felicity Smoak. A két legfontosabb ember Oliver számára, akik a mai napig is hűen őrzik titkát és kitartanak mellette. Ők elérték azt, amit senkinek sem sikerült volna. A kegyetlen Gyilkosból igazi Hős vált, a rideg férfiból pedig egy érző lélek. Oliver végig úgy hitte, számára csak egyetlen nő létezik, azonban hamar rá kellett arra döbbenie a visszatérés valami mást is megváltoztatott benne. Anélkül, hogy észrevette volna, őrülten beleszeretett Felicity-be. A lány viszonozta az érzéseit, ám rengeteg akadályon kellett keresztülmenniük, míg végül egymáséi lehettek. A kapcsolatuk egy csodálatos és mély szerelmmé virágzott, olyannyira, hogy majdnem összeházasodtak. Jelenleg a sors igen kemény játékot űz velük, de a nagy kérdésre, hogy valaha lehet-e még boldog szerelmes pár Felicity Smoak és Oliver Queen,  egy ekkora szerelmet tekintve, mint ami az övék, mind tökéletesen tudjuk a választ..

 

Next episode

Amerika:

7. évad 10. rész - "Shattered Lives" 

A Queen házaspár a csapattal együtt most egy újabb személy után nyomoznak, akiről azt hiszik, hogy egy férfi, de valójában kiderül, hogy egy nő. Egyre inkább a nyomok Oliver titokzatos húgához vezetnek... The CW: 2019. január 21. hétfő (január 22. kedd MO.)

Magyarország:

6. évad - 2018. ősz??

Jelenleg több televíziós csatorna is ismétli a sorozat eddig adásba kerülő magyar szinkronos epizódjait, köztük a Viasat 6 (első két évad ismétlése), RTL 2, Cooltv és Sorozat+ (össze-vissza)


Kiemelt cserék:

    
    
     
    

Hamarosan képpel: Kriszti Viki Viki Ladywind Amy Katie Florerr Ali Dee Dee

 
Chat

 

CSS Codes

Olicity rajongók
Indulás: 2014-10-05
 
Felicity és a hanuka

Felicity számtalanszor megemlíti barátainak, hogy ő bizony zsidó. Ő büszke is erre és szigorúan követi ennek a hagyományát. Tőle már megtudhatunk néhány dolgot erről a vallásról és a hanukáról.

Nézzük mi is pontosan a Hanuka ünnepe és miért olyan értékes ez az ünnep a zsidó vallásúaknak?

Felicity említette korábban, hogy náluk nincs olyan, hogy Karácsony! A zsidók nem ünneplik a karácsonyt, helyette hanuka ünnepséget rendeznek. Amikor közeleg a karácsony ünnepe, Felicity mindenkit úgy köszönt, hogy "Boldog Hanukát!" és nem úgy, hogy "Boldog Karácsonyt!". Amikor más karácsonyi ajándékot ad a másiknak, Felicity ezt úgy veszi, hogy hanukára kapta őket és ő is hanukai ajándékot ad másnak.

A Hanuka története úgy Kr. e. 160-165 évekre nyúlik vissza. Ekkortájt arattak győzelmet ugyanis a makkabeusok a szíriai görögök felett. A zsidóknak ez nagyon nagy jelentőségű, ugyanis a történelem során kevés olyan esemény volt, - talán majdhogynem egyedi példát jelent az - hogy egy hatalmas szabadságharcból győztesen léphettek ki a zsidók. Náluk már sokkal korábban elkezdődik a hanuka ünnepe, mint nálunk a karácsony. Ekkortájt egy nyolcágú gyertyát, egy ún. menórán kezdik el egyesével meggyújtani a 8 gyertyácskát és a végén a legutolsó gyertya jön sorra, ami a menóra legtetején, a csúcsán helyezkedik el. Minden egyes nap meggyújtanak egy-egy gyertyát, míg a nyolcadik napon már a "Szolga" is ég és így jelképezik azt, hogy kitartott 8 napon keresztül az olaj. Egy másik zsidó hit szerint, a Menóra Mózes általi égő csipkebokort szimbolizálja, ahol megjelent Isten a próféta előtt.

A hanuka egy nagyon lényeges jelképe, a trendeli! Ez a tárgy, egy kedvelt zsidójáték kelléke. A játék neve, "pörgettyűzés". A zsidó gyerekek kedvelt játéka. A lényege, hogy minden oldalán van egy betű és ezek a betűk kipörgetése határozza meg azt, hogy az adott játékos éppen most kerül sorra, vagy fizetnie kell-e a banknak, vagy sem.

A hanuka szép zsidó ünnep, szinte egy időszakban van a karácsonnyal, de mindössze annyiban hasonlítanak csak, hogy ilyenkor is megajádékozzák szeretteiket az emberek, de túl nagy felhajtást nem csinálnak a zsidók az ünnepkor. A Gergely-naptár szerint igen változatosan jön ki éppen a 8 nap az adott években. Idén például már december elején , - pontosabban 7. -én - elkezdődik náluk az ünneplés.

Olicity szempontból mi a nagy jelentősége a Hanukának??

  • Amikor Felicity és Oliver még alig ismerték egymást és Olivernek szüksége volt Felicity segítségére, pont karácsony körül jártunk és ekkor említi először meg Felicity Olivernek, hogy ő zsidó és náluk nem szokás a Karácsony megünneplése, ezért Oliver pontosít és "Boldog Hanukát!" kíván a lánynak. Közben pedig megjegyzi, hogy milyen zseniális a tudása.
  • De ami a legérdekesebb, mégis!! Zsidó nyelven csak annyit tesz a Hanuka, hogy a "Fény ünnepe!" Ugyebár Feilcity és Oliver kapcsolatában nagyon nagy szerepe van a fénynek! Egy újabb jelkép arra, hogy melyik nőt rendelte a sors Oliver mellé, hiszen Felicity-nek sem véletlen zsidó a vallása! Ez ebből is kiderül.

Felhasznált segítség: #1 #2  Világtörténelmi Enciklopédia - Kossuth kiadó. Metropol könyvtár.

(C) ARROWOLICITY.GP

 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!