~ Egy technikaguru csajszi és egy igazi hős elbűvölő és kalandos románca ~

  YoutubeFacebook | Tumblr | Indavideo | Belépés | Frissek

Oliver Queen öt pokoli év után végre hazatérhetett szerettei közé. Mindenki halottnak hitte, de ő mégis túlélővé vált. Egyetlen cél éltette, a bosszú. Rideg, kegyetlen és könyörületlen személlyé vált. Nappal, továbbra is Oliver Queen-ként tengette mindennapjait, éjszaka azonban valami mássá kellett válnia, valaki mássá. Egy csuklyás igazságosztó szerepébe bújt, aki nem ismert kegyelmet. Egyedül volt, aki képessé vált szemrebbenés nélkül ölni. Hamarosan azonban történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta az életét. Többé már nem egyedül kellett küzdenie. Két olyan nagyszerű barátra tett szert, akiket nem érdekelt ki is ő valójában, végig kitartottak mellette, akik képesek voltak elindítani Olivert azon az úton, hogy egy jobb emberré, egy igazi hőssé válhasson. Ez a két személy, pedig John Diggle és Felicity Smoak. A két legfontosabb ember Oliver számára, akik a mai napig is hűen őrzik titkát és kitartanak mellette. Ők elérték azt, amit senkinek sem sikerült volna. A kegyetlen Gyilkosból igazi Hős vált, a rideg férfiból pedig egy érző lélek. Oliver végig úgy hitte, számára csak egyetlen nő létezik, azonban hamar rá kellett arra döbbenie a visszatérés valami mást is megváltoztatott benne. Anélkül, hogy észrevette volna, őrülten beleszeretett Felicity-be. A lány viszonozta az érzéseit, ám rengeteg akadályon kellett keresztülmenniük, míg végül egymáséi lehettek. A kapcsolatuk egy csodálatos és mély szerelmmé virágzott, olyannyira, hogy majdnem összeházasodtak. Jelenleg a sors igen kemény játékot űz velük, de a nagy kérdésre, hogy valaha lehet-e még boldog szerelmes pár Felicity Smoak és Oliver Queen,  egy ekkora szerelmet tekintve, mint ami az övék, mind tökéletesen tudjuk a választ..

 

Next episode

Amerika:

6. évad 23. rész - "Life Sentence" (6. Évadfinálé!!)

Eljött a végső leszámolás perce, Oliver igyekszik még egyszer Zöld Íjász igazságosztóként végleg végezni Díaz-zal, azonban az FBI-val való szövetsége nem túl sok jó következményt rejt önmagában, ám azért a szerelem, amit a felesége iránt érez, képes újra megerősíteni őt, hogy kibírja ami majd ezután vár rá... The CW: 2018. május 17. csütörtök

Magyarország:

6. évad - ???

Jelenleg több televíziós csatorna is ismétli a sorozat eddig adásba kerülő magyar szinkronos epizódjait, köztük a Viasat 6, RTL 2, Cooltv, stb.


Kiemelt cserék:

    
    
     
    

Hamarosan képpel: Kriszti Viki Viki Ladywind Amy Katie

Testvéroldal:

Ana Brenda & David Zepeda 2018-as új sikersorozata, másik lapom! <3

 
Chat

 

CSS Codes

Olicity rajongók
Indulás: 2014-10-05
 
Felicity és a hanuka

Felicity számtalanszor megemlíti barátainak, hogy ő bizony zsidó. Ő büszke is erre és szigorúan követi ennek a hagyományát. Tőle már megtudhatunk néhány dolgot erről a vallásról és a hanukáról.

Nézzük mi is pontosan a Hanuka ünnepe és miért olyan értékes ez az ünnep a zsidó vallásúaknak?

Felicity említette korábban, hogy náluk nincs olyan, hogy Karácsony! A zsidók nem ünneplik a karácsonyt, helyette hanuka ünnepséget rendeznek. Amikor közeleg a karácsony ünnepe, Felicity mindenkit úgy köszönt, hogy "Boldog Hanukát!" és nem úgy, hogy "Boldog Karácsonyt!". Amikor más karácsonyi ajándékot ad a másiknak, Felicity ezt úgy veszi, hogy hanukára kapta őket és ő is hanukai ajándékot ad másnak.

A Hanuka története úgy Kr. e. 160-165 évekre nyúlik vissza. Ekkortájt arattak győzelmet ugyanis a makkabeusok a szíriai görögök felett. A zsidóknak ez nagyon nagy jelentőségű, ugyanis a történelem során kevés olyan esemény volt, - talán majdhogynem egyedi példát jelent az - hogy egy hatalmas szabadságharcból győztesen léphettek ki a zsidók. Náluk már sokkal korábban elkezdődik a hanuka ünnepe, mint nálunk a karácsony. Ekkortájt egy nyolcágú gyertyát, egy ún. menórán kezdik el egyesével meggyújtani a 8 gyertyácskát és a végén a legutolsó gyertya jön sorra, ami a menóra legtetején, a csúcsán helyezkedik el. Minden egyes nap meggyújtanak egy-egy gyertyát, míg a nyolcadik napon már a "Szolga" is ég és így jelképezik azt, hogy kitartott 8 napon keresztül az olaj. Egy másik zsidó hit szerint, a Menóra Mózes általi égő csipkebokort szimbolizálja, ahol megjelent Isten a próféta előtt.

A hanuka egy nagyon lényeges jelképe, a trendeli! Ez a tárgy, egy kedvelt zsidójáték kelléke. A játék neve, "pörgettyűzés". A zsidó gyerekek kedvelt játéka. A lényege, hogy minden oldalán van egy betű és ezek a betűk kipörgetése határozza meg azt, hogy az adott játékos éppen most kerül sorra, vagy fizetnie kell-e a banknak, vagy sem.

A hanuka szép zsidó ünnep, szinte egy időszakban van a karácsonnyal, de mindössze annyiban hasonlítanak csak, hogy ilyenkor is megajádékozzák szeretteiket az emberek, de túl nagy felhajtást nem csinálnak a zsidók az ünnepkor. A Gergely-naptár szerint igen változatosan jön ki éppen a 8 nap az adott években. Idén például már december elején , - pontosabban 7. -én - elkezdődik náluk az ünneplés.

Olicity szempontból mi a nagy jelentősége a Hanukának??

  • Amikor Felicity és Oliver még alig ismerték egymást és Olivernek szüksége volt Felicity segítségére, pont karácsony körül jártunk és ekkor említi először meg Felicity Olivernek, hogy ő zsidó és náluk nem szokás a Karácsony megünneplése, ezért Oliver pontosít és "Boldog Hanukát!" kíván a lánynak. Közben pedig megjegyzi, hogy milyen zseniális a tudása.
  • De ami a legérdekesebb, mégis!! Zsidó nyelven csak annyit tesz a Hanuka, hogy a "Fény ünnepe!" Ugyebár Feilcity és Oliver kapcsolatában nagyon nagy szerepe van a fénynek! Egy újabb jelkép arra, hogy melyik nőt rendelte a sors Oliver mellé, hiszen Felicity-nek sem véletlen zsidó a vallása! Ez ebből is kiderül.

Felhasznált segítség: #1 #2  Világtörténelmi Enciklopédia - Kossuth kiadó. Metropol könyvtár.

(C) ARROWOLICITY.GP

 

KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!